מיקומנו

מושב בית נחמיה

050-5300822

הזמינו רכיבה טיפולית

havat.tut@gmail.com

שלחו לנו מייל

רכיבה טיפולית

צור עימנו קשר

מאמרים נוספים

רכיבה טיפולית

צור עימנו קשר מאמרים נוספים מהי רכיבה טיפולית? רכיבה טיפולית הינה כלי, המתבסס על הסוס כגורם מתווך בין המטופל לעולם.הטיפול מבוסס על הקשר הנוצר בין

קרא עוד >>

בעיות יציבה

צור עימנו קשר מאמרים נוספים סקוליוזיס/עקמתעקמת מתבטאת בעיקום של חוט השידרה המקבל צורת האותיות S או C שיכולה להיות ימין או שמאל. אצל סובלים מעקמת

קרא עוד >>

טיפול בדרכי יציבה

צור עימנו קשר מאמרים נוספים דרכי טיפול ביציבה לא תקינה לפני הטיפול יש להבחין בין טיפול בליקוי יציבה עם היבט קליני או היבט תנועתי. בטיפול

קרא עוד >>

מהי רכיבה טיפולית?

רכיבה טיפולית הינה כלי, המתבסס על הסוס כגורם מתווך בין המטופל לעולם.
הטיפול מבוסס על הקשר הנוצר בין הרוכב לבין הסוס וכן על הפעילות הגופנית הקשורה ברכיבה.(צפריר,2010).
 
ישנם מספר שיטות לרכיבה טיפולית:
1)רכיבה ספורטיבית: בשיטה זו לומד הילד לרכב על הסוס, לשלוט בו לטפל בו, והילד עוסק גם בפעילות גופנית ובנוסף נהנה גם רגשית וגם התנהגותית.
הסוס משמש כמתווך בין המטופל למטפל ובעזרתו רוכש והמטופל הערכה עצמית, ביטחון ושליטה עצמית.
שיטה זו יכולה להתאים לילדים עם דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון ומסורבלות מוטורית. 
2)רכיבה טיפולית: בשיטה זו מבוצעת פעילות גופנית בעזרת הסוס לשיפור קואורדינציה ושיווי משקל ולתגובות מוטוריות אוטומטיות.
שיטה זו עשויה להועיל למגוון רחב של קשיים כמו: מסורבלות, הפרעות ביציבה, חוסר ביטחון, קשיים רגשיים, קשיים התנהגותיים, הפרעות קשב ולקויות למידה.  
3)רכיבת היפוטראפיה: בשיטה זו הסוס משמש למעשה כ”משטח” שעליו מבוצע טיפול פרה-רפואי להשגת מטרות מוגדרות כגון:פיסיקליות,פסיכולוגיות, קוגניטיביות והתנהגותיות   ונעשים ע”י צוות מוסמך כגון: פיזיותרפיסט, מרפאה בעיסוק וקלינאי תקשורת.
שיטה זו מתאימה לילדים עם ליקויים קשים ולא כל ילד מתאים לשבת על הסוס.
למה דווקא סוסים?
מסתבר שיש הרבה יתרונות לטיפול בעזרת סוסים. הסוס היא חיה גדולה ומאתגרת ומאפשרת למטופל מספר תועלות:
1) הסוס הוא בעל חיים שיוצר קשר עם הרוכב והמטפל בו. הסוס מקבל ללא תנאים את הקשר עם המטופל ולא שופט אותו. המטופל לומד לתקשר איתו ומכאן הוא לוקח לעצמו ומפתח מיומנות חברתית כמו: שפת גוף, טון דיבור, וויסות כח, בקשה, קשר עין ומגע.
2) הסוס נותן מקור חום, גירוי חושים ומשמש בסיס לתהליכי למידה והתפתחות.
3) הסוס הוא בעל חיים גדול ועוצמתי. ההתנהלות עם הסוס מחייבת הקפדה על כללי בטיחות ועל מסגרת ברורה שלא יגרמו למצבים מסוכנים. זה מאפשר לפתח מיומנות כמו: אחריות, שליטה עצמית, משמעת, יצירת גבולות ומודעות אישית וסביבתית.
4) התחושה של היכולת לשלוט על בעל חיים כל כך גדול מחזקת את הביטחון העצמי ואת היכולת למסוגלות.
5) תנועת הסוס היא תנועה שמאפשרת לרוכב לפתח תדמית גופנית,תנועה ותחושה מרחבית. התרגילים משולבים בתנועת הסוס משפרים את שווי המשקל, ארגון ושליטה בתנועות הגוף והתפתחות מוטורית יציבה ומודעות לגופו (של המטופל).
6) הישיבה על הסוס תוך כדי רכיבה צורכת שמירה ויציבות לבצע את המשימות, מגבירה את הצורך והיכולת לרמת קשב וריכוז גבוהה יותר. הרכיבה תורמת להורדת אימפולסיביות של ילדים ולתסכול שלהם, משפרת את הזיכרון והתארגנות במחשבה.
7) ברכיבה על סוס התחום התחושתי מתחזק, שיפור בחוש הכיוון ובהתמצאות בסביבה.
8) רכיבה על סוסים גורמת לעניין ומאתגרת מתחת לכיפת השמיים ותורמת להגברת המוטיבציה של המטופל להתגבר על קשיים ולהשיג הישגים חדשים. 
9) טיפול בקבוצות רכיבה יכול להביא לשיפור חברתי וליכולות למידה והתנהלות בקבוצה. כללי התנהגות ויתור, המתנה לתורו, ותמיכה הדדית.סיכום:
מכל מה שאנו רואים מתקבל כי רכיבה על סוסים בכלל ורכיבה טיפולית בפרט נותנת מענה לצרכים רבים והתועלת רבה: בביטחון עצמי, בדימוי עצמי, ביכולת שיפור היציבות והמסורבלות.
וזאת אפילו רק ע”י רכיבה ספורטיבית ועל אחת כמה וכמה שזו רכיבה טיפולית וממוקדת ע”י מטפל מוסמך.
חשוב לבחור חווה טובה שעוסקת בתחום זה שיש לה מדריכים בעלי הכשרה וניסיון לטיפול במגוון מטופלים.
דעה אישית: נקווה שתחום זה יהיה פופולארי וייתן מענה לצרכים של המטופלים ויעזור להם ככל האפשר.